Γιατί Erasmus+

Οι λόγοι που αξίζει την προσοχή σου το Πρόγραμμα Erasmus+ είναι πολλοί, μερικοί των οποίων είναι:

 1. Γνωρίζεις καινούρια άτομα και κάνεις νέους φίλους.
  Το Erasmus+ δεν είναι μόνο ένα ξένο πανεπιστήμιο σε μια ξένη χώρα. Η καρδιά του Erasmus+ χτυπάει μέσα στους εκατοντάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο και στους δεσμούς φιλίας που αναπτύσσουν.
 2. Εξασκείς και βελτιώνεις τις ξένες γλώσσες που γνωρίζεις.
  Η συνεχής επαφή σου με εγχώριους φοιτητές, αλλά και άτομα από κάθε γωνιά του πλανήτη θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τη γλώσσα και την κουλτούρα της χώρας που επέλεξες σε ένα βαθύτερο επίπεδο.
 3. Έρχεσαι σε επαφή με έναν νέο τρόπο ζωής.
  Θα μπεις σε ένα περιβάλλον που το διέπουν διαφορετικοί κανόνες από αυτούς που γνωρίζεις μέχρι τώρα. Θα ανακαλύψεις καινούργια συναρπαστικά τοπία, θα δοκιμάσεις νέες γεύσεις, θα συναναστραφείς με διαφορετικές κουλτούρες και θα διευρύνεις τον τρόπο σκέψης σου.
 4. Θα ανεξαρτητοποιηθείς και θα γίνεις κυρίαρχος του εαυτού σου.
  Θα μάθεις να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου και τις λεπτομέρειες της καθημερινότητάς σου.
 5. Θα έχεις τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων που δεν προσφέρονται στο πανεπιστήμιό σου και θα γνωρίσεις καλύτερα το εκπαιδευτικό σύστημα μιας άλλης χώρας.
 6. Αυξάνεις σημαντικά τις πιθανότητές σου να βρεις εργασία είτε στη χώρα σου, είτε στο εξωτερικό.
  Γνωρίζοντας καλύτερα τη χώρα που θα επισκεφθείς ή και κάνοντας πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, εξοικειώνεσαι με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας στο αντικείμενο του ενδιαφέροντός σου και έχεις τη δυνατότητα να εντοπίσεις μοναδικές ευκαιρίες για εκπαίδευση και εργασία, δίνοντας μια μεγάλη ώθηση στο βιογραφικό σου.